Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Hogyan történik egy napelemes rendszer telepítése?

Telepítési folyamat az első perctől az átadásig

2019. augusztus 29. - Szabó Enikő Solar Kit

A SolarKit részletes telepítési folyamata ITT található.

Ha eldöntötte, hogy nem szeretne több villanyszámlát fizetni

dji_0038_1.jpg

Általunk telepített rendszer Veresegyházon

Egy napelemes rendszer telepítése nem kis beruházás, így fontos, hogy alaposan átgondoljuk mekkora és milyen rendszert szeretnénk telepíteni, és azt is, hogy melyik céget választjuk a telepítéshez. Mivel ez egy felelősségteljes és szakértelmet igénylő munka, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy profikkal csináltatja napelemes rendszerét.

Ehhez érdemes több cégtől is ajánlatot kérni,és tájékozódni a napelemekkel kapcsolatban.

Felmérés

Ha kiválasztotta a legszimpatikusabb céget, érdemes kérni tőlük egy személyes felmérést, ahol a szakértők pontosan lemérik és felmérik az ingatlant és a tetőt, amire a napelemes rendszert telepíteni szeretné. 

Mi Budapest 50 km-es körzetében ingyenesen felmérjük az ingatlanját.

Igénybejelentés és csatlakozási dokumentáció

Ha megkötötte a szerződést a kiválasztott céggel, a cég beadja az igénybejelentést az áramszolgáltató felé, amelynek elbírálására az áramszolgáltatónak 30 napja van. 

Mi bízva a sikeres elbírálásban már ezalatt a 30 nap alatt összeállítjuk a rendszerhez szükséges napelemeket, invertert, tartószerkezeteket és egyéb alkatrészeket. 

Az igénybejelentés elbírálása után beadásra kell kerüljön a csatlakozási dokumentáció is, amely a rendszer pontos specifikációit tartalmazza. Az áramszolgáltatónak ennek elbírálására is 30 nap áll rendelkezésére. 

Installáció

Ha mindkét dokumentumot pozitívan bírálta el az áramszolgáltató, következhet az installáció napjának kitűzése, majd a kivitelezés

Egy átlagos családi ház esetében a rendszer kivitelezése, amely a tartószerkezet és a napelemek felszereléséből, az inverter bekötéséből és a szükséges kábelezésből áll kevesebb, mint 1 napot vesz igénybe a kivitelező csapatunknak. 

img_9747.jpg

Kivitelező csapatunk egy nap alatt telepítette ezt a 9 kW-os rendszert

A sikeres kivitelezés után a kiválasztott cég benyújtja az áramszolgáltatónak a készre jelentést, hogy mielőbb megkezdődhessen a rendszer használata. 

Mérőóracsere

A készrejelentés után minden esetben Önnek szükséges megkeresni az áramszolgáltatóját, hogy előre egyeztetett időpontban ők elvégezzék a mérőóra cseréjét ad-vesz mérőórára. A cserével együtt szerződést is kell módosítani. 

Solar-Kit tipp: Érdemes a számlákat külön lemondani, nem egy ügyfelünknek volt belőle problémája, hogy az áramszolgáltató rendszeréből nem törölték egyből a számlaküldést. 

Termelés

Ha mindez megtörtént - nálunk általában 3 hónap leforgása alatt - akkor kezdődhet is a rendszer bekapcsolása és termelése, és a környezetbarát, megújuló energia használata

Ha maradtak még Önben kérdések, ne tartsa magában: ingyenes konzultációnkon mindenre témakörben szívesen válaszolunk!

További napelemes cikkeinket itt olvashatja

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr6415030730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása