Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Mennyi idő telepíteni egy napelemes rendszert?

Egy napelemes rendszer telepítése sok lépésből áll. Olvassa el, hogyan lehet a folyamat gyors és zökkenőmentes!

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

Mennyi idő telepíteni egy napelemes rendszert?

Az idő pénz, ne vesztegesse hiába: így telepíttetheti gyorsan és zökkenőmentesen napelemes rendszerét!

Megfelelően képzett szakembergárda és igényes kivitelező hiányában a napelemek telepítése könnyen rémálommá válhat. Szerencsére ennek nem kell feltétlenül így lennie, ha profi kivitezp csapatot választ, a folyamat viszonylag gyors lehet!

Velünk, a SolarKittel általában 3 hónap leforgása alatt felkerülhet a rendszere a tetőre.

solarkit_19_he_t.jpg

Talán a szerelési munkálatokkal járó kellemetlenségek, és a végtelennek tűnő ügyintézési folyamat az, ami a pénzügyi kiadásokon kívül a legnagyobb visszatartó erőt jelenti a napelemes rendszerre váltásnál. Sokan tartanak ugyanis attól, hogy a telepítési folyamat hosszú hetekig-hónapokig fog tartani, és a felújítási munkálatokhoz hasonlóan, hatalmas rendetlenséggel fog járni.

Szerencsére erre csak akkor van bármi esély, ha nem megfelelő szakemberre bízza az ügyintézést, illetve a kivitelezést. Mert más területekhez hasonlóan, felkészületlen, és a minőségi munkát hírből sem ismerő kóklerek a napelemes rendszerek piacán is előfordulnak. Most megmutatjuk, hogy ha tapasztalt és megbízható szakemberre bízza a napelemes rendszerét, mennyire egyszerű lehet maga a telepítés.

Ideális esetben…

Abban az ideális esetben, amikor a tető szerkezete statikailag rendben van, és a tető héjazatának állapota is megfelelő, viszonylag egyszerű a telepítési folyamat – főleg azért, mert így nem kell tetőfelújítással bajlódni, ami időben, valamint pénzben is újabb nagy kiadást jelenthet.

Ugyanakkor itt kell megjegyeznünk azt is, hogy mielőtt a napelemes rendszer megrendelésre kerülne, mindenképp érdemes felmérni a tető állapotát. A napelemes rendszer ugyanis hosszú távú befektetés: minimum 25 évig üzemelni fog.

A SolarKittel mi ingyenesen felmérjük az ingatlanját és a tető állapotát, hogy személyre szabva nyújthassunk magas színvonalú tervezést és kivitelezést.

Mivel egy hosszútávú befektetésről van szó, ha a tetőszerkezet vagy héjazat nincs jó állapotban, előbb-utóbb felújítási munkálatokra lenne szükség, ami a napelemes rendszer telepítése után sokkal több kényelmetlenséggel járna.

A telepítési folyamat

 ITT megnézheti, hogy pontosan hogyan zajlik nálunk a telepítési folyamat.

A megújulóra váltás döntése után kezdetét veszi az a többlépcsős, komplex folyamat, melynek végén a nap energiáját felhasználva üzemeltetheti tovább áramigényes berendezéseit.

Ajánlatkérés és a lehetőségek felmérése

Ahhoz, hogy tisztában legyen az Önre váró költségekkel, és a háztetőre is a minden igény kielégítésére képes napelemes rendszer kerüljön, mindenképpen javasoljuk, hogy kérjen árajánlatot, mérje fel a piacot és tájékozódjon a napelemes rendszerek telepítéséről.

Helyszíni felmérés és végleges árajánlat

Amennyiben megfelelő szakembert választott, néhány információ – mint például a tető dőlésszöge, héjazata, tájolása, árnyékolási tulajdonságai, valamint az éves áramfogyasztása -, és egy helyszíni felmérés birtokában megkapja a végleges ajánlatot.

Az engedélyek és papírok

Ha végleg letette a voksát a napelemes rendszer mellett és a szerződés is létrejött, benyújtásra kerül az áramszolgáltatói igénybejelentés, melyet az áramszolgáltatónak maximum 30 napja van elbírálni.

Az igénybejelentés sikeres elbírálása után a csatlakozási dokumentációt is be kell nyújtani, amely a rendszer pontos paramétereit tartalmazza, az áramszolgáltatónak itt is 30 napja van az elbírálásra.

Valószínűleg ez a legidegtépőbb fázis a napelemes rendszer telepítési folyamatában. Ez főként azért van így, mert az igénybejelentő és csatlakozási dokumentáció szolgáltatóhoz való benyújtását követően, kb. 1-2 hónap átfutási idővel lehet kalkulálni.

Látható eredmény: a telepítés

Az áramszolgáltató kedvező válasza után kezdődhet a telepítési folyamat. Ennek a gyakorlati lépései a következők:

  • a tartósíneket rögzítő kampók felszerelése a tetőre, vagy gerendázatra
  • a napelemes rendszer szerkezetét tartó alumínium sínek felszerelése a kampókra
  • a napelemtáblák elhelyezése és rögzítése
  • a kívánt teljesítményhez szükséges inverter felszerelése
  • kábelek és csatlakozók segítségével a napelemek, valamint az inverter rendszerbe kötése
  • az aktuális villamostechnikai szabványoknak megfelelő rendszer- és életvédelmi berendezések beszerelése, illetve rendszerre hangolása

A napelemes rendszer gyakorlati telepítése, annak nagyságától függően, maximum 1-2 nap.

Készre jelentés után

A telepítés után a napelemes rendszer készre jelentése következik. Ezután az áramszolgáltató egy úgynevezett ad-vesz mérőórára cseréli a korábbi készülékét, így onnantól fogva kezdődhet is a megújuló energia felhasználása, és termelése.

Ami nem elhanyagolható a napelemes rendszer telepítése során, az a SolarKit-minőség!

03_napelemtelepites_2.png

Hogy miben nyújtunk többet?

  • Több emberes, profi telepítő csapattal dolgozunk.
  • Minősített villanyszerelőkre bízzuk az áramkérdést.
  • Az ingyenes helyszíni felmérés során szakértőinkkel a tető állapotát is felmérjük.
  • Kizárólag az aktuális szabványoknak és előírásoknak megfelelő, időt- és időjárást álló, minőségi alapanyagokkal dolgozunk.
  • Az ügyintézés és telepítés első lépésétől az utolsóig Ön mellett állunk!
  • Kalkulátorunkkal már 30 másodperc alatt megkaphatja előzetes árajánlatunkat!

Ha maradtak még Önben kérdések, amikre szeretne választ kapni, vegye igénybe ingyenes konzultációnkat is!

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr2814985354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása