Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Mire jó egy házi napelemes rendszer?

Terveztesse rendszerét az igényeihez! Ehhez azonban nem árt tudni, mire is tudja majd használni pontosan.

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

Mire jó egy házi napelemes rendszer?

Napelemes rendszerre állás előtt minden ügyfél elgondolkodik azon, hogy a napenergiából előállított árammal fent tudja-e tartani korábbi életvitelét. Ez mára már nem is kérdés: a válasz igen!

dji_0031.JPG

A képen egy korábbi telepítésünk.

A jó hír az, hogy a napelemes rendszer gyakorlatilag mindenre használható: megszokott háztartási gépei üzemeltetésére, napkollektorokkal vagy elektromos rendszerrel a fűtéshez, és a további tevékenységekhez szükséges meleg víz előállítására, medence fűtésére, sőt még elektromos autója töltésére is – ha van ilyen a háztartásban.

Használja bátran a zöld energiákat!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a napenergia korlátlan mértékben rendelkezésünkre álló megújuló energiaforrás.

Ráadásul sokféleképpen hasznosítható, és kisebb-nagyobb praktikákkal abszolút kiaknázható minden benne rejlő lehetőség. Napelemes-rendszer segítségével árammá alakítva a napenergiát, háztartása tehet egy nagy lépést az önfenntartás, és az ökotudatosság felé!

Kalkuláljon, kalkuláljon, kalkuláljon!

Mindenképpen szakember segítségével mérje fel, hogy háztartása ellátásához mekkora teljesítményű napelemes rendszerre lenne szüksége!

A megfelelő szakember olyan kérdésekben is tanácsot fog adni Önnek, hogy milyen típusú napelem lenne a leghasznosabb a háztartásában, az adott környezetben a tetőre vagy a földre telepített rendszer lenne-e előnyösebb, hogyan védhető ki az árnyékolás, milyen karbantartást igényel a választott napelemes rendszer.

Ami nagyon fontos: mindenképpen gondolkodjon évekre, évtizedekre előre!

Gondolja át, hogy milyen átalakítási munkálatokat szeretne végezni a házán, milyen új, áramigényes berendezéssekkel fog várhatóan gyarapodni a háztartás. Például, később átállna-e elektromos fűtésre, tervez-e esetleg elektromos autót vásárolni a közeljövőben, stb.

A napelemes rendszer bekerülési költsége nem olcsó mulatság, de legalább 25-30 évre biztosítva van vele a megbízható áramellátás, és a ritka karbantartási munkálatokon kívül nem kell hozzányúlni a rendszerhez. Kivéve akkor, ha valamit a telepítés előtt nem kalkulált bele a fogyasztásba, és bővíteni kell azt.

De mire is tudja használni a napelemes rendszert?

Szerencsére elmondható, hogy gondos tervezéssel, és az adott környezeti tulajdonságok kiaknázásával a lehetőségek tárháza szinte végtelen:

  • háztartási cikkek üzemeltetése (például: hűtő, porszívó, elektromos sütő és tűzhely, mosógép, tv, hajszárító, mosogatógép, fagyasztóláda, szórakoztató elektronikai cikkek stb.),
  • kapunyitó elektronika,
  • riasztórendszer,
  • elektromos fűtés,
  • légkondicionáló,
  • medencefűtés,
  • szivattyú,
  • világítás,
  • kerti lámpa világítása,
  • elektromos autó töltése.

Ne csak az igényeket mérje fel!

Ahány ház, annyi szokás! Napelemes rendszer esetében ez annyit tesz, hogy alaposan utána kell járnia annak, mit tehet meg Ön a napenergiából nyert áram optimális kihasználásáért, és a minden igényt kielégítő rendszer telepítéséért.

Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni a tervezés során:

  • Milyen állapotban vannak a villanyvezetékek, alkalmasak-e a napelemes rendszer használatára?
  • Mit szeretne napelemes rendszerről üzemeltetni most, és később esetleg milyen eszközök csatlakoznának még rá a rendszerre?
  • Ha elektromos fűtésre váltana, milyen állapotban van a ház, valamint a nyílászárók szigetelése? Érdemes lenne esetleg azon is javítani valamennyit?
  • Tervez-e a jövőben elektromos autót vásárolni, és azt otthonról tölteni?
  • Szeretne-e fűtött medencét? Ha igen, mekkorát? És hogyan fűtené?
  • Van-e esetleg olyan pályázat, amit igénybe vehetne a napelemes rendszer telepítéséhez?

Zöldüljön tovább a telepítés után is!

Vannak olyan apróságok, amikkel hosszú távon komoly energiamennyiséget-áramot takaríthatunk meg, a napelemes rendszer kiépítését követően is.

Például:

  • a háztartásban használt elektronikai gépeket a legenergiatakarékosabb műszaki cikkekre cserélni. Ezeket A, A+, A++ jelzésekkel találjuk meg a boltokban.
  • A világítás tervezésekor is választhatunk már energiatakarékos izzókat, LED-eket, de a fényforrásokat is érdemes úgy elhelyezni, hogy a lehető legjobban bevilágítsa a teret.
  • És akkor még az éjszakai áramtalanításról még nem is beszéltünk…

Habár a fenti lista nem teljes, ad néhány szempontot, hogy mire érdemes a hosszú távú tervezés során gondolni.  Gondolkodjunk együtt! Ingyenes konzultációnkon minden felmerülő kérdését megválaszoljuk, kalkulátorunkkal pedig már 30 másodperc alatt kiszámolhatja az előzetes költségeket!

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr4714985270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása