Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Környezettudatosan az irodában

Hogyan varázsolhatja zöldebbé az irodáját néhány egyszerű lépésben? Összeírtunk néhány tippet!

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

Környezettudatosan az irodában

Pár egyszerű változtatással is sokat tehet a környezetvédelemért, és van közöttük olyan, amivel még a költségeit is csökkentheti. 

solarkit_17_he_t.jpg

Globális felmelegedés, klímaváltozás, erdőirtás, légszennyezés, szeméthegyek. Csupán néhány olyan szó, amit bár egyszerű leírni, a mögöttes tartalma komoly problémára utal: egészen pontosan arra, hogy mennyire nem figyelünk a környezetvédelemre.

Miért érdemes erre figyelni?

Ökokatasztrófa felé közelítünk

A bolygónk sajnos már most sincs olyan állapotban, hogy kivédhető lenne egy komolyabb környezeti katasztrófa, és így a megszokott életvitel, valamint életszínvonal drasztikus változása.

A Földet elborító szemét és szennyezés mennyiségének „köszönhetően”, nemcsak a klíma- és éghajlatváltozás figyelhető meg, de folyók- és tavak száradnak ki, szeméthegyek torlódnak fel az óceánban, veszélyeztetett állat-, illetve növényfajok pusztulnak ki egyik napról a másikra, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsük.

Nem elég a környezetszennyezés mértéke, de a népesség növekedése miatt egyre több erőforrásra van szükség, amivel felgyorsítjuk a Föld energiakészleteinek kimerítését. Így például a fosszilis energiahordozók helyett olyan alternatív megoldásokra kell szert tenni, amikkel jelentősen megkímélhető a Föld az emberi behatástól.

Miért az irodában?

A környezetszennyezés megfékezéséhet nemcsak a kormányok, nemzetközi szervezetek járulhatnak hozzá, de a munkahelyek is. Főleg annak tekintetében, hogy egyes felmérések szerint a gazdaságban felhasznált anyag- és energiafogyasztás 40%-át az irodák fenntartása teszi ki, emiatt pedig a környezetkímélő iroda kialakítása a fenntartható fejlődés, és így a környezetvédelem egyik záloga is.

Tulajdonosként vagy vezető beosztású alkalmazottként természetesen könnyebb tenni a természetet védő és kímélő, egyszersmind energiatakarékos iroda kialakításáért, de egyszerű alkalmazottként is többet tehetünk, mint gondolnánk. Éljen a lehetőséggel Ön is!

Napelemes rendszerekkel foglalkozó cégként nekünk is hitvallásunk része a környezetvédelem.

Így zöldítheti az irodáját 11 lépésben!

depositphotos_152084496_xl-2015.jpg

  1. Váltson napelemes rendszerre: a napenergia az egyik leginkább hozzáférhető megújuló energiaforrás, amivel környezetkímélő és hosszú távon költségtakarékos módon állíthatja elő az iroda fenntartásához szükséges áramot.
  2. A szigetelés mindenekfelett: érdemes modernizálni az iroda szigetelését is, hogy ne tudjon kiszökni a hő, megfontolandó a termo ablakokra váltás is.
  3. Ügyeljen a bútorokra: ma már újrafelhasznált anyagokból készített irodabútorok között is válogathat, amik épp olyan formatervezettek, mint nem újrahasznosított társaik.
  4. Gyűjtsék szelektíven a szemetet: több helyen kaphatóak a kartonpapírból összeállított szelektív hulladékgyűjtők, amikben egymástól elszeparálva lehet gyűjteni a szemetet.
  5. Csökkentsék a szemét mennyiségét: egyszer használatos műanyagok helyett érdemesebb tartós, hosszabb távon is felhasználható műanyag tárolókat, dobozokat és eszközöket alkalmazni, vagy esetleg műanyag evőeszközök helyett például fára váltani.
  6. Takarékoskodjon az energiával: ha bármilyen elektromos árammal működő eszköz beszerzését tervezi, érdemes a lehető legenergiatakarékosabb, A, A+ vagy A++ jelzéssel ellátott berendezéseket megvásárolni. Ezzel nemcsak a környezetet védheti, de a villanyszámláját is csökkentheti. A LED-es izzók használata is kifejezetten ajánlott, mert energiatakarékosságuk mellett az élettartamuk is jelentősen hosszabb hagyományos társaiknál.
  7. Ne fűtse-hűtse feleslegesen az utcát: ahelyett, hogy feleslegesen járatják a klímát vagy a radiátort, inkább többször nyissák ki az ablakot – a friss levegő amúgy is serkenti az agyműködést.
  8. Nyomtasson okosan: csak a legszükségesebb anyagokat nyomtassa ki, és az eddig papíron tárolt információkat digitalizálja, illetve elektromos számlázó és e-ügyintézésre alkalmas programokat is érdemes lehet használni.
  9. Csak csínján a papírral: ha cégen belül nyomtatnak, vagy valamilyen papíralapú szóróanyagra van szüksége a vállalatnak, válasszák az újrahasznosított papírt, illetve az FSC tanúsítvánnyal ellátott papírtermékeket. Ez a tanúsítvány bizonyítja azt, hogy az adott papírtermék felelős erdőgazdálkodásból származik, vagyis minden kivágott fa helyett 2 másikat ültettek.
  10. Áramtalanítás: ügyeljenek rá, hogy munka után minden lámpa le legyen kapcsolva, és az összes számítógép, illetve használaton kívüli eszköz ki legyen kapcsolva. Ne fogyasszák feleslegesen az áramot!
  11. Környezetkímélő takarítás: ma már remek oldószermentes, vízbázisú tisztítóanyagok érhetők el, amikkel a takarítás is környezetkímélővé válik.

Mi a SolarKitnél ezekre különösen nagy figyelmet fordítunk.

Az irodában nagyon figyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, amit csak lehet külön gyűjtünk, hogy aztán a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtő helyen helyezzük le őket.

Sok újrahasznosított, hosszú távon is használható terméket használunk, és cégkultóránk része, hogy soha nem veszünk egyszerhasználatos műanyagokat.

A SolarKitnél csak a feltétlenül papíron beadandó szerződéseket nyomtatjuk ki, mindent elektronikusan tárolunk és igyekszünk ügyfeleinket is erre buzdítani.

Csak újrahasznosított papírra nyomtatunk (azon kevés alkalommal, amikor valamiért muszáj papír alapú dokumentumot beadnunk).

Ahogy a fenti felsorolásból is látszik, vannak olyan tételek, amelyek nagyobb kiadást igényelnek, míg mások már kis odafigyeléssel is elérhetővé válnak. Mégis, ez a kis törődés a környezetvédelemnek is jót tesz, emellett cége pénztárcáját is megkíméli.

Ha irodáját szeretné napelemes rendszerről működtetni, kérjen tanácsot tőlünk ingyenes konzultációnkon, ITT pedig még többet tudhat meg a napelemes rendszerekről!

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr2414985242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása