Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

8+1 tipp napelemes pályázatokhoz

Minden részlet számít, és nagy lehet a tét

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

 

8+1 biztos tipp, ha magánszemélyként napelem rendszerre pályázna

Ha napelemre vagy napkollektorra vágyik, az idei évben is számos pályázati lehetőség van, amire érdemes jelentkeznie. Ne hagyja, hogy akár csak egy apró hiba miatt is a kukában végezze a pályázata, fogadja meg ezeket a tippeket és járjon sikerrel!

A pályázatok során elkövetett hibák zöme a sietségből és a nem teljeskörű informáltságból ered.

depositphotos_168747106_xl-2015.jpg

1. Olvassa el figyelmesen a pályázatot

Amikor meglát egy magánszemélyeknek szóló napelem pályázatot, érdemes gyorsan átfutni a következőket, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkoznia:

  • felhasználható keretösszeg
  • támogatásban részesíthetők köre
  • részvételhez kötött jogosultsági feltételek
  • támogatható beruházások
  • a támogatás mértéke és intenzitása
  • a vállalandó kötelezettségek
  • a benyújtási időszakok
  • a kiválasztási elvek szempontjai

2. Mérje fel, hogy egy nyertes pályázat esetén van-e módja a kiépítésre

Mivel a támogatás mértéke sosem 100% és valamennyi önrészre mindig szükség lesz napelemes rendszere telepítéséhez, számolja ki előre, hogy belefér-e a büdzsébe a beruházás, vagy sem.

3. Ellenőrizze, hogy a legfrissebb változatát használja-e a pályázati csomagnak

Vannak olyan napelem pályázatok, amelyeket évről-évre meghirdetnek. Ebben az esetben nem mindegy, hogy egy két évvel ezelőtti adatlapot tölt-e ki, vagy egy frisset, különösen, mivel ennyi idő leforgása alatt akár még a pályázati feltételek is módosulhattak.

Az adatlap mellett a kitöltési útmutatónak, a kitöltő programnak, és a mellékletmintáknak is frissnek kell lenniük, csak így lehet eredményes a pályázat.

SolarKit tipp: A pályázati dokumentációk akár menet közben is módosulhatnak, így hasznos, ha folyamatosan ellenőrzi az aktuális verziót, és figyeli a közleményeket is!

4. Minden készen áll?

Mivel egy pályázathoz több dokumentumot is be kell mutatnia, érdemes időben elkezdeni a rákészülést, hogx kényelmesen, kapkodás nélkül menjen a pályázás.

Az is fontos, hogy ezen dokumentumok érvényessége és hitelessége teljesen rendben legyen.

5. Töltse ki helyesen az adatlapot!

Ehhez ismernie és értenie kell a pályázati előírásokat, valamint a hatályos jogszabályokat is. Figyeljen rá, hogy minden részket és minden adat helyesen kerüljön a dokumentumokba.

6. Inkább kétszer ellenőrizze, mint egyszer sem: aláírta a napelemes pályázatát?

Ez az egyik legbanálisabb hiba, ami megeshet az emberrel, és azt hihetnénk, velünk sosem fordul elő, de sajnos egyáltalán nem ritka hiba egy benyújtott napelemes pályázatnál.

SolarKit tipp: Erre akkor is figyelni kell, ha elektronikusan kérvényezi a támogatást.

7. Legyen szent a benyújtási határidő

Ha nem erőssége az időpontok betartása, akkor ezzel egy támogatás esetén is meggyűlhet a baja. Arra is érdemes gondolni, hogy az utolsó pillanatra hagyott jelentkezésnél egy seregnyi krach beüthet, például elszáll az internet, vagy rádöbben, hogy még be kellene szereznie egy-két dokumentumot, de már nincs rá mód.

Inkább nyújtsa be a végső határidő előtt a pályázatot, nehogy a határidő be nem tartása miatt veszítse el az esélyét a napelem támogatásra. Ugyan néhány esetben van mód pótlólagos benyújtásra, de bizony ennek is megvan a határideje, illetve ha később nyújtja be a pályázatot, akár hónapokkal is meghosszabbodhat az elbírálás ideje.

SolarKit tipp: Sok esetben akár mérnöki tanulmány, helyszíni felmérés beadása is szükséges, így már akkor kezdje el begyűjteni a dokumentumokat, amikor kiírják a pályázatot (tehát bőven azelőtt, mielőtt le kell adni).

8. Ki korán kel, aranyat lel

Érdemes már a benyújtás első napjának első óráiban leadni a pályázatot, hiszen amint a támogatásra rendelkezésre álló keret kimerül, a legtöbb esetben a kiíró felfüggeszti a pályázat beadás lehetőségét.

A pályázati források pedig sokszor erősen végesek, így minél biztosabbra kell menni, hogy megnyerhesse a támogatást.

+1. Nem szeretne egyedül bíbelődni az MFB-s pályázati dokumentációval?

Amennyiben az MFB 0%-os hitelkonstrukciójára pályázna, a SolarKit csapata az első perctől kezdve végigkíséri Önt a pályázási folyamaton. Mi menedzseljük a pályázat benyújtását, és mi figyelünk a részletekre, valamint a határidőkre.

Tanácsra van szüksége? Segítünk, hogy hatékony napelemes rendszert építhessen ki.

Reméljük, tippjeink hozzájárulnak pályázatnyerési esélyeinek növeléséhez, sikeres pályázást kívánunk!

Kulcsrakész napelemes rendszert szeretne? Kérje segítségünket ingyenes konzultációnkon, vagy igényeljen árajánlatot, mely akár már 30 másodperc alatt a rendelkezésére áll.

A napelemes rendszerekről bővebben itt olvashat.

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

Gyakori kérdésekre választ kaphat GYIK oldalunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr7614985154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása