Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Mitől függ egy napelemes rendszer ára?

Nem mindegy, mire költi a beruházás összegét!

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

 

Mitől függ egy napelemes rendszer ára?

Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindentől függ egy napelemes rendszer ára. Nem kis beruházás a napelemtelepítés, érdemes körüljárni a témát, hogy mire is fizetjük ki az összeget.

Ne az alacsonyabb ár, hanem a minőség döntsön!

depositphotos_139403466_xl-2015.jpg

A napelem gyártási ára

A napelem anyag adja a gyártási ár akár 80-90%- át is, a fennmaradó részt pedig a gyártáshoz szükséges gépek, és munka költsége teszi ki. Az sem mindegy, hogy milyen technológiával gyártják a napelemet, és hogy milyen az alapanyagok minősége.

Nem érdemes spórolni a napelem minőségén, hiszen a jobb minőségű napelemek hosszabb élettartammal rendelkeznek.

Az inverter ára

Csakúgy mint napelemből, inverterből is több típus letezik. Napelemes rendszerének méretétől és a körülményektől függően szüksége lehet kisebb vagy nagyobb teljesítményű inverterre, vagy esetleg olyanra, amely képes az árnyékolás miatt kiesett energiatermelést a minimumra csökkenteni, ilyen például a Solar Edge inverter. Ezen paraméterek alapján az inverter ára is változik.

A tartószerkezet és kábelek ára

Egy hosszú élettartamú és jó minőségű napelemes rendszerhez minőségi tartószerkezet szükséges, valamint a kábelek hossza és mennyisége is alakítja az árat.

Tervezés és telepítés ára

A tervezés és telepítés ára a napelemek mennyiségétől, méretétől, valamint a telepítés helyszínétől is függ.

Általában elmondható, hogy minél nagyobb tételű a telepített napelemes rendszer, annál kedvezőbb lesz a fajlagos végösszeg. Ez azért alakulhat így, mert a szállítási és szerelési költségek ára nem nő drasztikusan nagyobb rendszer esetében.

Javasoljuk, hogy ragaszkodjon ahhoz, hogy végleges árat csak akkor ajánljon a gyártó/telepítő, ha felmérte a körülményeket, és a rendelkezésére állnak a megfelelő információk. 

A telepítést mindig profi csapatra bízza. Itt olvashat róla, miylen hibák léphetnek fel telepítéskor, ha nem szakképzett kivitelezők dolgoznak a rendszerén.

Kérjen a SolarKit csapatától ingyenes konzultációt, segítünk felmérni a rendszeréhez szükséges paramétereket!

Garanciális feltételek

A napelemekre vállalt hosszú távú garancia kiemelten fontos, és nem árt, ha viszontbiztosító is van, ami akkor is garantálja a megrendelők biztonságát, ha az adott cég netalán csődbe megy. Erre szerencsére ritkán kerül sor, hiszen az a gyártó, aki garanciát vállal, tisztában van azzal, hogy a működése stabil.

A SolarKit-nél 12 éves garanciát adunk a napelemekre, és 5 évtől 20 évig bővítheti az inverterre adott garanciát.

Ezen kívül a gyártó cégek általában 25 év teljesítménygaranciát vállalnak, ami azt jelenti, hogy 10 évig a teljesítmény 90%-át, 25 évig pedig a 80%-át garantálják.

A világ legjobb, legnagyobb napelem gyártói biztosan kellő minőséget képviselnek: JinkoSolar, Trina Solar, Canadian Solar, JA Solar, Hanwha Q-CELLS, GCL-SI, LONGi Solar, Risen Energy, Shunfeng, Yingli Green, Seraphim. 

Ha 0%-os MFB-s hitellel épít napelemes rendszert

Amennyiben MFB-s hitellel finanszírozza napelemes rendszerét, költsége van a szükséges energetikai tanúsítványoknak, valamint szükséges közjegyzői díjat is fizetni.

Ha nem Ön szeretné ezt a bonyolultabb, sok adminisztrációt igénylő pályázatot menedzselni, a SolarKit csapata egyszeri pályázatmenedzselési díjért cserébe elvégzi ezt a feladatot Ön helyett.

Ami még növelheti a napelemes rendszer árát:

  • a napelem teljesítménye: minél nagyobb a teljesítmény, annál magasabb az ár
  • napelem minősítések: ez a garancia arra, hogy a gyártási folyamatok, és a termékek valóban kiváló minőségűek. Mivel ezek a minősítések a gyártónak pénzbe kerülnek, ez visszatükröződik az Ön által megvásárolt napelemes rendszerekben is
  • engedélyeztetés: mint általában minden engedélyeztetésnek, a napelemes rendszer engedélyeztetésének is díja van
  • mérőóracsere: áramszolgáltatója a készre jelentés után elvégzi a mérőóra ad-vesz órára való lecserélését, ez 3 x 16 A alatt ingyenes, amennyiben ennél nagyobb rendszere van, a mérőóracserének is díja van
  • villámvédelem és tűzvédelmi főkapcsoló költsége

solarkit_10.jpg

Összegzés

A napelem rendszer ára a következőket foglalja magában: napelemek, inverter, tartószerkezet, kábelek, tervezés, kivitelezés, szállítási költségek, engedélyeztetés, elektromos berendezések (védelmek, kapcsolók, csatlakozók), termékdíjak, mérőóracsere.

Amikor kap egy ajánlatot, akkor érdemes elolvasni az apró betűs részt, hiszen érhetik az embert meglepetések, valamint érdemes nem csak a végösszeget figyelembe venni, hanem a lebontott költségeket átnézni.

Látható, hogy a napenergiából nem is olyan egyszerű elektromos energiát előállítani, viszont az biztos, hogy minden forintja befektetés a jövőbe, és hosszútávú hasznot hoz.

Itt kérhet tőlünk előzetes árajánlatot!

Kulcsrakész napelemes rendszert szeretne? Kérje segítségünket ingyenes konzultációnkon, vagy igényeljen árajánlatot, mely akár már 30 másodperc alatt a rendelkezésére áll.

A napelemes rendszerekről bővebben itt olvashat.

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

Gyakori kérdésekre választ kaphat GYIK oldalunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr8014985160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása