Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Fűtés klímával és napelemmel

Klímás fűtés? Már nem jövőből érkező gondolat, főleg, ha az áramot napelemmel termeli meg.

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

 

A klíma és a napelem áldásos házassága

Az inverteres klímával való fűtés vagy fűtés rásegítés egy olyan alternatív megoldás, mellyel egyszerűen, és gyorsan felfűtheti a lakást. Előnye, hogy nem kell a meglévő fűtési rendszerekre hagyatkoznia, attól teljesen függetleníthető. Ha pedig párosítja a napelemekkel, akkor akár egy 100%-osan energiafüggetlen háztartást is kialakíthat.

depositphotos_211232870_xl-2015.jpg

Fűtsön klímával

A klímaberendezés használata a jelenlegi energiahordozó árak mellett épületfűtési céllal önmagában is gazdaságos. Ugye önnek sem mindegy, hogy mennyit költ hűtésre, és fűtésre?

A napelemes rendszerek egyre megfizethetőbb áruknak köszönhetően 8-10 éves megtérülési mutatóval rendelkeznek. Ha a fűtés rásegítéshez is hasznukat vesszük ez a megtérülési idő akár meg is feleződhet.

A napelem, és a klíma együttes erővel termeli meg a a fűtéshez szükséges energiamennyiséget, és az elektromos áramot.

Egy összehangolt és jól méretezett napelemes rendszer, hűtő-fűtő klímával energiahatékony módon képes csökkenteni háztartása borsos gázszámláját.

A klímával való fűtés gyorsabb a szokásosnál. Bekapcsolás után pillanatok alatt 50-55°C forró levegőt bocsát ki. Ez a megoldás lényegesen gyorsabb, mintha radiátorral, padlófűtéssel, vagy hősugárzóval próbálnánk meg a helyiséget kifűteni. További előnyök közé sorolható még a programozhatóság lehetősége, mellyel a kifújt meleg levegőnek nem csak a hőmérséklete, hanem az erőssége és iránya is változtatható.

Ha szeretne a hagyományos, egyre drágább fűtési módszerén változtatni, próbálja ki a fűtést klímával!

Miért éri meg?

  • Mert belátható időn belül megtérül a beruházás.
  • Mert a gázszámla a téli hónapokban az egyik legmegterhelőbb rezsi költség egy családnak.
  • Mert egyre fejlettebb klíma technológiák jönnek, melyek halkan és energiatakarékosan képesek nem csak hűteni, de fűteni is otthonunkat.
  • A ház fűtése így környezetbarát módon, megújuló energiával történik.

SolarKit tipp: a klímák esetében is érdemes több kivitelező ajánlatát megtekinteni, és nem csak az ár alapján dönteni. Fontosak a cég referenciái, mennyire megbízható, és milyen a garanciális ügyintézése.

Nyári hűsölés ON

Vége annak az időszaknak, amikor nyáron csak félve kapcsolta be a klímáját hűteni, mivel spórolni szeretett volna. Ha a klíma ingyen árammal van ellátva, azaz napelem termeli az energiát, akkor végre nem kell aggódnia a számla végösszege miatt, hiszen a korábbinál jóval több üzemidőt is megengedhet magának.

A napelemek telepítése a jövő fűtési megoldásának számít, ha pedig kiegészítjük még egy alternatív megoldással, akkor nem csak hogy modernek leszünk, de tényleg levehetjük a vállunkról a fűtés-, és az áram aggasztó kérdését.

depositphotos_211233376_xl-2015.jpg

A csak klímával való fűtés árnyoldala

Tipp: nem igazán ajánljuk a hagyományos ON/OFF rendszerű berendezések fűtési funkcióját, mivel egyáltalán nem gazdaságosak.

Egyrészt azért, mert általában csak +5 Celsius fokig lehet velük gazdaságosan fűteni, másrészt azért, mert folyton ki-bekapcsolnak, és ezáltal maximális fordulatszámon jelentős energiafogyasztást generálnak.

A sokkal hatékonyabb, és energiatakarékosabb inverteres technológia viszont jó döntés lehet az Ön számára is. Hűtési-fűtési tartományuk sokkal szélesebb, üzemeltetési költségük alacsonyabb, és igen csendesek. A titok a hőszivattyús elv.

A legjobb megoldás viszont még mindig a napelemes rendszerhez csatlakoztatható klímás fűtés.

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

Más gyakori kérdésekre is választ kaphat az alábbi GYIK oldalunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr5514985102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása