Megújuló energia és környezettudatos életmód

SolarKit Napelemes Rendszerek

SolarKit Napelemes Rendszerek

Padlófűtés, falfűtés és infrapanel fűtés napelemmel

A radiátor már a múlté, váltson alternatív fűtési módokra!

2019. július 29. - Szabó Enikő Solar Kit

 

Padlófűtés, falfűtés és infrapanel fűtés napelemmel

Tudta, hogy napelemes padló- vagy falfűtés esetén levegő-víz hőszivattyúval a fűtést is kiválthatja? Olyan új technológia ez, amelyet érdemes átgondolni.

A radiátor már a múlté, váltson alternatív fűtési módokra!

Nézzük, hogyan működnek ezek a korszerű fűtőmegoldások!

depositphotos_98134890_xl-2015_1.jpg

Napelemes padlófűtés

Mi történik a napelemes padlófűtés során?

  1. A napelem elektromos áramot termel, mellyel felmelegítjük a vizet.
  2. Ez a víz a szivattyú csőrendszeren keresztül, a csőkígyókon át jut az adott, fűtendő helyiségbe.

A napelemes padlófűtés előnye

Kiváló hő-és komfortérzetet biztosít, hiszen az egész helyiséget egyenletesen felfűti, így minden ponton ugyanolyan lesz a hőmérséklet. Fázós lábúaknak remek alternatíva a fűtésre, hiszen mezítláb is lehet mászkálni a lakásban. A felmelegedési ideje kicsit ugyan lassabb, de érdemes rá várni. Egyszerűen szabályozható, gyorsan telepíthető, és még a padló vastagságából sem vesz el sokat.

Nem árt azonban jól meggondolni a telepítését, hiszen ha meghibásodik, akkor a padlót könyörtelenül ki kell bontani, illetve kiépíteni is nehézkes, és persze költséges.

Elsősorban napelemmel éri meg a telepítése, hiszen nélküle igen drága mulatság.

Tipp: Főként kisebb alapterületű (max 120 m²-es), egyszintes, 3 méternél kisebb belmagasságú ingatlanok esetében ajánlott. A fűtőegység a vízállóság miatt legyen IP67 besorolású.

Két megoldás létezik, a fűtőkábeles és a fűtőszőnyeges. Akármelyiket is választja, a gázszámlájának búcsút mondhat. Persze jön helyette a villanyszámla, ami a korábbi háromszorosa is lehet.

Érdemes tehát napelemmel együtt telepíteni, és előre kiszámolni, hogy ezek az alternatív fűtési rendszerek mikor térülnek meg.

Napelemes falfűtés – innovatív fűtésrendszer

A falfűtés és a padlófűtés ugyanazon a techológián alapszik, mindkettő esetében felületfűtésről beszélünk, és vékony csövekben keringetett víz melegíti fel a felületet és sugároz hőt a szobába.

A napelemes falfűtés előnyei

Már viszonylag alacsony hőmérséklet mellett is kellemes komfortérzetet biztosít. A padlófűtéshez hasonlóan a falfűtés is helyet takarít meg, hiszen nincs szükség a falra szerelt radiátorokra.

A falfűtés napelemes rendszerrel együtt telepítve hosszútávon Önnek is gazdaságos és a környezetnek is jó megoldás.

Napelemes infrapanelek

A napelemes villamos rendszerét kombinálhatja infrapanelekkel is.

Az infrapanelek nagyon gyorsan felmelegszenek, és azonnal elkezdik leadni a hőt a környezetüknek. Persze kikapcsolás után legalább ilyen sebességgel le is hűlnek, de még így is kiemelkedő fűtési eredménnyel zárnak.

Az infrapanel egyébként egy tábla alakú fűtőtest, mely be van vonva kerámia szemcsékkel, a hátoldala pedig hőtükrös szigeteléssel ellátott. A feladata nem más, mint az elektromos energiát infravörös sugárzássá alakítani. Láthatatlan sugárzása igen pozitív hatással van a közérzetre, és a szervezetre. Gazdaságos, korlátlan élettartamú, gyorsan kivitelezhető megoldás.

De vajon megtérülnek ezek a beruházások?

Igen, mivel a rendszerből teljesen ki vannak iktatva a költséges és gépészetet igénylő gáz hőtermelővel ellátott rendszerek. A napelemes padló- és falfűtés, vagy  infrapaneles fűtés akár költségek nélkül is üzemeltethető.

depositphotos_72777439_xl-2015.jpg

Miért szennyezné a környezetét, ha nem muszáj?

Haladjon a korral, és ügyeljen a fűtéstechnika jövőbeni fenntarthatóságára.

A képlet logikusan egyszerű: a kisebb mértékű energiafelhasználás kisebb költségekkel is jár, és ez kisebb környezet-terhelést von maga után.

A modern fűtőfilmek Wifi vezérlése ráadásul még szórakoztató is.

Energiafüggetlenség – Miért is ne?

A megújuló energiaforrások alkalmazásával függetlenedhet a folyamatosan növekedő energiaáraktól. Jól hangzik, ugye? A Nap továbbra is termelni fogja az energiát, most már csak Önnek kell cselekednie.

Legyen Ön is környezettudatos, és használja a megújuló energiaforrásokat, hogy elérhesse az energiafüggetlenséget!

Falfűtéses, padlófűtéses, vagy infrapaneles napelem rendszer telepítését csakis megbízható szakemberekre bízza!

Kulcsrakész napelemes rendszert szeretne? Kérje segítségünket ingyenes konzultációnkon, vagy igényeljen árajánlatot, mely akár már 30 másodperc alatt a rendelkezésére áll.

A napelemes rendszerekről bővebben itt olvashat.

Napelemet szeretne? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt, vagy azonnali árajánlatot!

Gyakori kérdésekre választ kaphat GYIK oldalunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://solarkit.blog.hu/api/trackback/id/tr7014985116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása